Senetensbehandling

Senetensbehandling er en manuel behandlingsform med fokus på hele kroppen. Der arbejdes ud fra, at kroppen er en sammenhængende enhed, og at musklerne kompenserer og arbejder i kæder. Derfor vil smerter ikke altid have sin oprindelse, der hvor man rent fysisk mærker smerter. Hvilket er årsagen til princippet om helkropsbehandling.

Det unikke ved behandlingsformen er udnyttelsen af kroppens egne impulser til afslapning er musklerne. Impulsen, senetensbehandling er baseret på, er den antimyotatiske refleks.

Den korte forklaring er, at musklerne afslappes, når der trykkes på senetilhæftningerne!

Den længere forklaring er, at senetensbehandling er bygget op omkring den antimyotatiske refleks og musklernes synergi og samspil. Den antimyotiske refleks beskytter knogler og led ved at afslappe musklerne. I forlængelse af musklerne er der sener, som hæfter ved knogler og led. I senerne ligger senetenerne, som er et sanseorgan, som opfanger træk i senerne, når musklerne aktivt eller passivt trækker sig sammen. Senetenerne sender impulser til rygmarven, som via et mellemliggende neuron sender hæmmende impulser tilbage til musklerne, og derved får musklen til at slappe af – den antimyotatiske refleks.

Ved senetensbehandling er du og behandleren aktiv på den måde, at musklerne indimellem skal aktiveres kortvarigt, mens behandleren laver et tryk på senetilhæftningen. Den kortvarige aktivering er blot et let skub med knæet eller et løft med armen. Det guider behandleren i undervejs og er ikke kompliceret eller krævende.